HP laserjet cartridge

HP laser cartridge

Als je een HP laser printer hebt wil je natuurlijk ook wel goede cartridges hebben, want als je geen goede cartridges hebt kun je nog zo’n goede printer hebben, maar dan heb je er dus niks aan.

Het is dus belangrijk om de juiste cartridges aan te schaffen van een goede kwaliteit. Zeker als je hoogstaande papieren uit wilt printen. Wil je vooral dingen printen als een routebeschrijving en dat soort dingen en vind je het dus niet zo belangrijk dat het er superscherp en met de juiste kleur uit komt, dan kun je het ook met een iets mindere kwaliteit doen.

Je kunt cartridges kopen in verschillende winkels en bij elke winkel is de prijs meestal net weer even iets anders. Het loont zeker de moeite om op te zoeken waar jij het goedkoopste jouw cartridges kunt kopen.

HP cartridges

Er is door Quality Logic, een van de meest vooraanstaande kwaliteit bewakende organisaties ter wereld, een test uitgevoerd waarin de prestaties van de HP color LaserJet printcartridges werden vergeleken met de nagemaakte of hervulde cartridges. Uit dit onderzoek bleek dat de originele HP cartridges veel beter presteerde dan de namaak of de hervulde cartridges. Bij de HP cartridges trad slechts bij 1.9% problemen op terwijl bij de namaak of hervulde cartridges bij 80.1% problemen optrad. En bij 1 op de 6 cartridges van de hervulde of nagemaakte cartridges bleek dat de kleurentonercartridges niet werkte of vroegtijdig defect raakte. Uit deze cijfers kun je dus wel concluderen dat je beter de echte HP cartridges kunt kopen.

Prijs vs kwaliteit

De echte HP cartridges zijn dan wel iets duurder dan de namaak cartridges, maar ze hebben ook een betere kwaliteit. En dat niet alleen, zoals je hier boven hebt kunnen lezen treden er een stuk minder problemen mee op. De namaak cartridges blijken vaak ook niet te werken of ze gaan al vroegtijdig stuk. Als je dit dus allemaal bij elkaar optelt ben je dus meestal goedkoper uit om een iets duurdere HP cartridge te kopen.

HP recycling

Naast dat HP cartridges beter zijn voor je portemonnee is HP ook nog eens goed bezig. Sinds december 2005 zijn er ruim 112 miljoen HP LaserJet en HP inkjet cartridges geretouneerd en gerecycled. Dit alles heeft een gewicht van meer dan 104 miljoen kilo. Op deze wijze draait HP dus ook haar steentje bij aan een iets groenere wereld.

Waar kopen

Als je eenmaal weet dat je een HP cartridge wilt kopen hoef je in principe alleen maar de soort te weten. Hierna kun je het beste gaan kijken waar jij het voordeligst je cartridge kunt kopen. Je kunt bij elke electronicazaak hiervoor kijken, maar er zijn ook meer dan genoeg online inkt en cartridge winkels te vinden. Deze hebben een uitgebreid assortiment en het is lekker makkelijk. Vanuit je stoel achter de laptop kun jij zo je nieuwe cartridges bestellen. Binnen 2 werkdagen worden ze dan meestal al bij je bezorgd.

Copyright 2018 artikelen-kantoor.nl