Brandwerende kluis

Brandwerende kluis

In een kluis stop je waardevolle bezittingen. Of dit nu thuis is of op je werk, je wilt natuurlijk niet dat er iets met deze spullen gebeurd. Je wilt dus dat ze veilig zijn opgeborgen, zodat niemand er bij kan die er niet bij hoort te komen.

Maar naast dat een kluis gekraakt kan worden kan er ook een brand uitbreken. Je wilt dus ook dat een kluis brandwerend is, zodat niet meteen al je bezittingen verloren zijn als er brand uitbreekt, want de brand alleen is al erg genoeg.

Wees dus verstandig en schaf een brandwerende kluis aan. Het is misschien wel iets duurder dan een normale kluis, maar je hebt er dan ook een stuk meer aan.

Soorten kluizen

Naar wat voor kluis ben je op zoek? Heb je een kluis nodig om geld in te stoppen of wil je een kluis hebben om waardevolle juwelen in op te bergen? Op basis waarvan jij de kluis wilt gaan gebruiken kun je voor jou de beste kluis aanscahffen. Zo heb je bijvoorbeeld kluizen met juwelenlades, maar ook kluizen zonder lades, zodat je er grotere dingen in kwijt kunt. Of wapens met 2 planken erin, zodat je op elke plank iets kunt leggen, bijvoorbeel als je wapens of iets dergelijks op moet bergen.

Plek van de kluis

Een kluis kun je in principe overal kwijt. Je hebt losse kluizen die je dus overal in een kamer neer kunt zetten, maar je hebt ook muurkluizen en vloerkluizen. Deze kluizen kun je dus in je vloer of je muur monteren. Op deze manier neemt een kluis geen onnodige ruimte in van een kamer of een kantoor en valt die ook nog eens minder op.

Design

Bij kluizen wordt er momenteel gelukkig steeds meer aan design gedacht. Naast dat de kluis dus een functie heeft om je waardevolle spullen in op te bergen, ziet het er ook nog eens mooi uit, zodat het prima bij het interieur kan passen. Er zijn kluizen beschikbaar in verschillende soorten kleuren en stijlen. Je kunt zelfs kunstkluizen kopen, een kluis dus waarop aan de voorkant een kunstwerk is gemaakt. Zo maak je van een kluis dus ook meteen iets unieks.

Beveiliging

Het belangrijkste van een kluis is natuurlijk dat deze goed beveiligd is. Naast dat het dus zeker de moeite is om te investeren in een brandwerende kluis moet je ook kijken naar de beveiling. Op welke manier wil je dat je kluis beveiligd wordt? Via een normale sleutel, via een cijferslot, via een elektronisch slot, of een combinatie hiervan? Hoe beter beveiligd, hoe meer je aan de beveiliging kwijt bent. Je kunt er ook voor kiezen om de inhoud van de kluis te verzekeren. Mocht er dan toch onverhoopt iets verloren gaan of met je kluis gebeuren dan krijg je alsnog de waarde terug die er in zit. Voor een goede brandwerende kluis met lichte beveiling ben je al snel meer dan 600 euro kwijt. Verder zijn de prijzen natuurlijk ook afhankelijk van de grootte van de kluis en van het design van de kluis.

Copyright 2018 artikelen-kantoor.nl